„Scoala de Astronomie” de la Galati

Scoala de AstronomieScoala de vara de Astronomie „Priviti Cerul!” – editia a IV-a

Observator Astronomic – Planetariu – Terasa de observatii astronomice,

Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Galati, 27 – 30 iulie 2011.

In perioada 27 – 30 iulie 2011, sectia Planetarium-Observator Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Stiintele Naturii Galati, organizeaza cea de a patra editie a Scolii de vara de Astronomie „Priviti Cerul”, manifestare care va consta intr-o serie de cursuri ce vor aborda diferite teme de astronomie incepand cu cunoasterea constelatiilor si a principalelor stele, si terminand cu teme de astrofizica si climatologie planetara. Institutia galateana are alaturi la acest proiect pe membrii Astroclublui „Calin Popovici”, care functioneaza pe langa Observatorul Astronomic.

Aceasta scoala de vara va consta intr-o serie de cursuri ce vor aborda diferite teme de astronomie incepand cu cunoasterea constelatiilor si a principalelor stele, si terminand cu teme de astrofizica si mitologie. In fiecare zi a scolii de vara vor fi in prima parte cursuri de astronomie, intre orele 17:00 – 21:00, iar dupa aceasta urmand observatiile astronomice si alte activitati practice care se vor desfasura intre orele 21:00 – 00:00. Toate aceste activitati vor incerca sa puna in valoare dotarea moderna de care se bucura in acest moment Planetariul si Observatorul astronomic, dar si perfectionarea cunostintelor de astronomie a celor care sunt interesati de acest domeniu.” a declarat muzeograful Ovidiu Tercu, coordonatorul actiunii.

Printre temele, teoretice si practice, care vor fi abordate in cadrul cursurilor acestei Scoli de vara de Astronomie, amintim: Exploziile solare si influenta lor asupra Pamantului, Instrumente optice folosite in astronomie, Cerul de vara / Principalele stele, constelatii si obiecte deep-sky, Radiatii vizibile si invizibile etc. Trebuie mentionat faptul ca la scoala de vara de astronomie vor sustine cursuri de astronomie profesori de fizica care pregatesc lotul judetean de elevi ce participa anual la faza nationala a Olimpiadei de Astronomie si Astrofizica.

Scoala de Vara de Astronomie „Priviti Cerul !” urmareste popularizarea astronomiei prin diverse mijloace, dar si stimularea interesului elevilor, studentilor si a publicului larg pentru cunoasterea astronomiei prin participarea la actiuni interactive. Pasionatii de astronomie sau cei care vor sa se initieze in tainele acestei stiinte, sunt asteptati sa participe la acesta manifestare.

Locatie: Galati, Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Galati

Perioada: 27 – 30 iulie 2011

 

Pentru mai multe detalii si inscriere:

Muzeograf – 
TERCU JAN OVIDIU

Tefefon: 0726 166 419

Telefon fix: 0236 – 411898

e-mail: [email protected]